Dinsdag 11 oktober 2022
10:30 - 12:00
  Leerhuis Bijbel en Geloof - De bijbel komt tot leven (bibliodrama)

In de ontmoetingsruimte van de Maria Christina Kerk. Dolderseweg 123B, Den Dolder.

Thema: de Bijbel komt tot leven
Bibliodrama Inleider en begeleiding: ds. Harold Oechies; Hij is opgeleid als biblio- en psyschodramabegeleider.
Tevens is aanwezig: ds. Gert Landman

Toelichting: Bibliodrama is een andere manier om aan de hand van de Bijbel in gesprek te gaan met jezelf, de ander en de Ander. Het is geen toneel, het gaat niet om het spel zelf. Het gaat erom dat je je in gaat leven in het Bijbelverhaal en al spelend gaat ontdekken hoe dat verhaal raakt aan jouw leven. Je maakt al pratend en spelend de beweging van je hoofd naar je lijf en naar je hart. Daardoor komen de Bijbelverhalen op een heel ander niveau binnen. Komen ze op een nieuwe manier tot leven in en door jezelf.
Voorbeelden: wat zou jij tegen Eva zeggen als jij de boom van kennis van goed en kwaad was? Je blijft liever bij de vleespotten van Egypte en wil niet achter Mozes aan die eindeloze woestijn in. Wat zegt dat over jou? Hoe voelt het om in je rol boos te kunnen zijn, terwijl je dat normaal gesproken zelf niet zo durft? Bibliodrama biedt de kans om dit alles en nog veel meer zelf te gaan ervaren.

Heeft u al eerder meegedaan? Wees dan van harte welkom! Is het de eerste keer en bent u nieuwsgierig naar wat bibliodrama inhoudt? Kom dan langs om te ontdekken of het wat voor uw is.

Opgave bij Harold Oechies. E-mail: haroldoechies@kpnplanet.nl of telefoon 030-69 66 497